Известие

Collapse
No announcement yet.

Лупи,дневни светлини, диодни мигачи и пръскалки за фарове- да се похваля :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лупи,дневни светлини, диодни мигачи и пръскалки за фарове- да се похваля :)

Здравейте колеги,
    Реших да пусна тема и да се похваля с проектчето за фаровете което почнах долу горе точно преди година, но поради липса на време малко се проточи..Пуснах нова тема макар че има такава за лупи, та ако е нужно може да се премести.
    Та като на повечето алфи 156 и на моята фаровете бяха в ужасно състояние и поради удари и всякакви причини светеха където си поискат.. Исках да сложа ксенон, но не ми се искаше да го правя на рефлекторен фар, а оригинален с лупи е много пари и като много колеги реших да си вградя лупи и то биксенонови- най-добре. Лупите бяха купени от ибей и след 5-6 месеца чакане дойде и техния ред.. Лупите са валео, от някакво ауди мисля и си дойдоха с драйверчета за пластината която реже светлината. Лупите монтирах всяка за 3 шпилчици, залепени за грубо орязания реглектор(вижда се на снимките) и с по две гайки за да има възможност за реглаж. Реглажа го направих по клипчетата в youtube-с тиксо маркирах къде реже снопа светлина рефлектора с халогенната крушка и след това нагодих лупата.. Притесняваше ме лепилото дали ще държи, тъй като и лупите са 3" и доста тежки, но вече година няма мърдане , а и е Loctite. И все пак слагането на лупите е доста неприятна процедура и имаше 2-3 сваляния докато всичко си дойде на мястото. Ксенона е D2S 55 W 4300К, доста не популярен(55те вата) и освен това едната крушка почти не светеше и мина половин година, докато ми я сменят.. Но все пак както повечето с лупи са се убедили- кефа е голям и карането вечер няма нищо общо с преди..
    Освен лупите бях решил да си направя и диодни дневни светлини, но исках да изглеждат някак по- фабрично и след известно чудене и вдъхновен от Опел Иннсигния, реших, че единственото подходящо място е в мигача, по овала на отвора за късите. Това обаче значеше, че няма да има място за мигача и следваше, че и той ще е диоден. Получи се долу горе това кето си представях и съм доволен. Макар и да не стана от първия път и карах известно време със стъкла на фаровете залепени с тиксо. Диодите за мигачите са китайски по 1W , цвят амбър (червено- оранжево), а тези за дневните светлини - японски на Nichia на 5000К. Залепени са на дебела алуминиева ламарина, с допълнително радиаторче отзад(има го в снимките), защото си греят.. Като цяло мисля, че са малко слаби денем при силно слънце като има възможност да се засилят малко, но засега карам така и не са ме спирали още полицаи.. Мигача свети доста ярко.
    Както знаете фабричният ксенон върви и с умивателна уредба за фаровете, а и смятам, че с пръскалките алфата изглежда по-добре. Уредбичката е малко сбирщайн- имах някои неща, други намерих евтино в ибей и затова не съм търсил оригиналните части. Пръскалките са си оригинални, но не беше лесно да се намерят, помпата е от BMW седмица за 10$ от ибей, казанчето е от кадет(имах го налично) и има и датчик за нивото от e36ца (също беше наличен). закрепянето на казанчето не беше много лесно, но направих една стойка и стана, а гърловинаката е мека връзка за канал за мивка За момента помпичката е вързана към тази за стъклото на оригиналнта инсталация за фарове, но е временно понеже имам и хубаво бутонче за целта, но ще е по- нататък..
    Освен това, тъй като секцията за дългите остана празна, там реших да сложа по един мощен диод на CITIZEN, който спокойно се мери с халогенната крушка, но засега е само изпробван и трябва да му измисля радиаторче, но като цяло спокойно вечер може да се кара и само на тях..
    При цялата тази работа също боядисах черна пластмасата пред рефлектора, изшкурих и дадох да ми лакират стъклата на фаровете и оправих щипките за да не трептят фаровете в движение ( от общо 6 здрави бяха 2..)
    Макар и да има още какво да се довърши, засега съм доста доволен от резултата и смятам,че добре се получи. Диодите на мястото на мигача се виждат добре, въпреки релефното стъкло, а и колата придоби друг вид с черните фарове и пръскалки и лупи Стана малко дълго, ето и снимките

ето и линк http://smiro.snimka.bg/tuning/lupi-d...79088.31690446 в snimka.bg с повече снимки.
    Attached Files

Добре си го направил, иначе за чуденето на дневните светлини просто можеше да сложиш на мястото на дългите два бели силни диода и си готов
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

еее много яко! Браво!!!

Comment

Всичко е много добре, но ми е интересно, "ушевите" дaли нямa дa се прaвят нещо, aко кaрaш нa дневните светлини, зaщото aз си сложих нa фaровете и веднъж в Търново ме спряхa и ми нaпрaвихa зaбележкa, че не сa се виждaли достaтaчно добре. Инaче едно голямо брaво, но ми е интересно, aко изгори някой диод зa дa го смениш, трябвa ли пaк дa отвaряш фaрa? Поздрaвления зa успешният проект!
        И извън темaтa, предполaгaм колегa, че си от Търново...
        Last edited by grenlould; d.m.y г., 03:13.

Comment

0000 ???
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Браво Браво много я добре,но Номера кърти мрака повече от светлините!
            Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
            Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

амаа чудно ми е какъв е този номер?

Comment

Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
                амаа чудно ми е какъв е този номер?
                Photoshop
                Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                Lancia Ypsilon '02

Comment

Ако не е фотошоп, колегата се е изръсил най-малко с 1К за този номер.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

като се загледах на т-то накрая си личи най-много, иначе такъв номер не съществува до колкото знам номера с 4 нули няма...за това ми стана доста чудно.

Comment

Благодаря коелги, радвам се че ви харесва.
                      То и снимките са от телефон, трябва да я понаснимам с някой хубав апарат, ащото мисля че на живо по- добре изглежда..
                      А номера си е чист Paint то и за това на Т-то ясно се вижда, че си е доста аматьорско

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                      Добре си го направил, иначе за чуденето на дневните светлини просто можеше да сложиш на мястото на дългите два бели силни диода и си готов
                      То аз съм написал- в секцията на дългите си има бая мощен диод и просто трябва да поръчам две алуминиеви радиаторчета за тях и да ги свържа.. на снимките се и виждат диодите( жълтите точки), а това до баласта на ксенона, под фара е драйвер за тези доиди. Просто исках дневните да са по този начин като на Инсигния например, оттам се сетих

Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
                      Всичко е много добре, но ми е интересно, "ушевите" дaли нямa дa се прaвят нещо, aко кaрaш нa дневните светлини, зaщото aз си сложих нa фaровете и веднъж в Търново ме спряхa и ми нaпрaвихa зaбележкa, че не сa се виждaли достaтaчно добре. Инaче едно голямо брaво, но ми е интересно, aко изгори някой диод зa дa го смениш, трябвa ли пaк дa отвaряш фaрa? Поздрaвления зa успешният проект!
                      И извън темaтa, предполaгaм колегa, че си от Търново...
                      Ами колега чакам и аз да ме спрат някъде, честно казано минавал съм покрай доста полицаи и нищо не сами казвали а карам денем само на тях( те даже са си на автоматично реле и си се пускат само като възстанови акумулатора и спират като се пуснат габарити) даже ме спираха и ми писаха акт за спукано стъкло, но за фаровете нищо не ми казаха.. И за смяната- да това е лошото, че замине ли някой-трябва да се отваря фара- просто нямаше как да се направи иначе. Но тия белите
                      за дневните светлини са доста качествени и сме ги тествали и не би трябвало да има проблем, а тези за мигачите те няма как и да загреят като мигат..а имам и един мотор и на него са без никакво охлаждане и вече два сезона няма грижи.. Минаха два месеца от откакто съм ги направил- засега всичко е наред дано не горят

Иначе съм от Търново да

Comment

Браво! Поздравления за ентусиазма! Хареса ми как е станало . Ще се оглеждам из града да видя на живо как светят
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                        Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                        Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Браво!!!

Comment

здравейте ето и аз какво съм направил
                            Attached Files

Comment

Браво,идеята ми хареса,а и изпълнението е супер.....................
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                              X